21 January 2010

Tanda-Tanda Anda Sedang Lemas...

Bukan lemas dalam air atau lemas tak ada udara. Lemas dalam apa? Anda yang perlu jawab persoalan itu. Lihat simptom2 di bawah dahulu.

1. Anda suka melihat gerak geri si dia walaupun anda tidak sedar kaki anda dah terpijak lopak.

2. Anda sering mencari peluang dan alasan yang buduh untuk berborak dengan si dia sebab anda suka dengar suara dan renungan matanya.

3. Bila ternampak awek lain yang seksi, anda tetap terbayang si dia. Lepas itu baru anda perasan anda sedang usha mak nyah.

4. Anda suka melepak dengan kawan anda yang memakai perfume yang bau sama dengan si dia semata-mata untuk membayangkan si dia itu berada di depan mata anda.

5. Bila anda tengok movie cintan-cintun yang ada adegan2 sweet, anda mula rasa nak mencapai handset untuk call atau mesej si dia.

6. Bila si dia di sebelah anda, anda tak boleh concentrate buat keja.

7. Dengan kawan2 anda seorang yang petah berbicara, dengan si dia tiba2 anda jadi gagap macam orang cacat.

8. Jantung anda sentiasa berdegup laju bila berada di sebelah si dia walaupun anda tidak buat larian 4x400m pon sebelum tu.

9. Anda kerap berasa cemburu jika si dia berborak dan bergelak tawa dengan lelaki lain walaupun lelaki itu sepupu si dia.

10. Anda sering menafikan kenyataan orang lain yang anda sedang jatuh cinta dengan si dia.

11. Selagi anda tak berhenti bayangkan si dia pada waktu malam, anda takkan boleh tidur.

12. Simptom terakhir dan yang paling kronik sekali, anda sedang tersengih2 macam keldai tua sambil terbayangkan si dia semasa membaca post ini..
Gotcha!!

7 comments:

Anonymous said...

bro ni jiwang nie..cam orang gile ngan elly...gemox ngan A_ _ _..hahaha...gdlck gemok..

syafawani said...

ahaha..num 9 tu i suka ya...kih3..
num 12 pon suka jugak..hehe
adoi keldai tua la pulak..at least bg la anak keldai Mr.P??huwah3

Mr.P said...

Anonymous:
At least xde la smpai nak nangis2 kt kubur kn?haha.kalo xjiwang..xde la awek nk kt gua.cam lu aa..sbb tu la smpai skang lu xde awek sbb lu xjiwang bro!

syafawani:
huhu..xley2..anak keldai mn ley sengih.hehe

mirachantek said...

mostly i do not posses any of the given criteria. oh masih belum lemas : )
told you it's a minor one. hah-ha

syafawani said...

haha..la xleh ka?p la wat lwk depan dia tgkk..haha

Mr.P said...

mirachantek:
not posses ANY of the given criteria?sah anda ni serong..bley geng dgn dila..oppppsss!

syafawani:
ala..buat lawak dpn keldai bukan dia phm pon..kot2 miss syafawani boley ckp bhs ibunda keldai??silakan buat lawak dgn keldai tuh nk tgk..huhu

mirachantek said...

MR.P! saya gigit telinga anda baru tahu.
okay2 admit no 2 je, yang lain tak. haha
saya masih normal : )