06 February 2010

Ka-Ching!

Post kali ini memaparkan apa yang aku dah buat dengan duit elaun yang kerajaan bagi..hehe. Tapi semuanya berguna dan menyumbang dalam pengajian aku. Aku bukan main spend duit kat benda2 tak dak faedah. Benda2 utama sahaja akan dipaparkan. Benda kecik2 tu tak payah la. Buat malu ja..hehe.

--------------------------------------------------------------------

Ka-ching 1: Dell Vostro 1088


Ha..sayang aku ni baru ja beli semalam. Nasib baik ada lagi stok kat Lowyat tu. Dalam post yang sebelum ni aku dah review sket pasal laptop ni. Apa yang aku minat pasal laptop ni sebab processor Core 2 Duo T6570, ATI Mobility HD 4330 512Mb dedicated, kaler merah dan harga di bawah RM 2K! Member aku dah buat muka macam beruk yang terkejut bila aku sebut brand Dell harga bawah RM 2K dengan spec yang macam ni. Pandai2 cari la beb. Apa pon laptop ni adalah adik kepada big brother dia yang aku buat tahun lepas kat bawah ni..

 
Jeng jeng! Gaming rig below RM 2K
Spec:
Dual Core E2160 1.80 Ghz @ 3.00 Ghz stable OC
 Cooler Master Hyper TX 3
Vantec Ion 2 650W
Gigabyte G31M-ES2L
Sapphire ATI HD 4870 512 Mb DDR5
4 Gb Corsair Gaming DDR2-800
Maxtor 1 TB
22" LG Flatron W2242T
Powerlogic Wireless Keyboard+Mouse
 Sonic Gear Evo 8

--------------------------------------------------------------------

Ka-ching 2: Sony Ericsson Xperia X1


 

Ha..Yang ni aku beli hari elaun dapat. Sebab yang ni susah nak dapat stok. Aku beli sebab N70 aku masuk air. Walaupun model ni kuar 2 tahun lepas, tapi spec dia tetap up to date. Windows Mobile 6.1, Wi-Fi, GPS. Camera hanya 3.2 megapixel tapi jangan main2, ada touch focus tu! Dan satu lagi ada HSDPA dan pakai 3G saja dan bukan 3.5G. Eleh, macam korang pakai sangat 3.5G tu..kan?? Dan yang lebih penting, sayang aku ni harga RM 1.2 K saja! Mana nak dapat hp Windows Mobile dengan spec terkini harga bawah RM 2K??

--------------------------------------------------------------------

Ok..itu saja aku nak post kali ni. Hopefully hujung2 sem ni aku tak makan pasir..huhu.
Cheers!

4 comments:

syafawani said...

oo..tu la gambar2 nya..ok..da tgk dah:)

mirachantek said...

pasir tak pasir. satey tetap mariiiii. reti.

saya self-sponsored. kerajaan tak kasi duit utk dibelanjakan sebegini rupa.
(phD kadar tertinggi : ))

Mr.P said...

bhye kl phD anda tggi..nnt kene sawan.baik rebus tggul kayu depan hostel anda dan minum air dia.amalkan 3 kali sehari.hehe

mirachantek said...

phD tinggi takpe, jgn darah tinggi dah. hypertension lagi bahaya : )