24 August 2010

Berita Gembira Datang Bergolek

Hari ini aku dapat 2 berita gembira.


Berita Gembira 1: 
Masa nak pegi jumpa Ms Teng untuk taklimat projek PJ Suaian, lalu sebelah stor PJ. Tetiba nampak kelibat penimbang berat. Saja gatal nak pegi timbang. Aku timbang 1st time, rasa hambar sebab berat masih di tahap yang sama macam minggu lepas. Skali tengok patut tak turun sebab pakai kasut dan galas beg. Lepas buang kasut dan beg timbang pulak untuk kali kedua.................................................................turun 4kg dalam seminggu!!! Yuhuuuuuuu!!!

Berita Gembira 2:
Lepas taklimat projek dengan Ms Teng. Pegi pejabat SU Peperiksaan nak cek result. Pejabat dia dah tukar ke blok TESL. Bilik tu pulak merupakan kelas lama aku masa Pra-PISMP dan PISMP Sem 1 dulu. Memang dulu bilik tu hampeh jugak la. Masuk2 pejabat terkejut beruk sebab bilik tu dah cat lain, ada aircon 2 bijik dan siap sofa lagi. Mantap! Lepas bagi IC dan sign borang dapat transkrip. Usha punya usha result aku 3.53!!! Yuhuuuuuuu!!!



Mintak2 hari2 yang akan datang dipenuhi dengan berita2 gembira lagi contohnya ayah aku da pegi merisik ke. Boleh?
( tetiba jadi Ms.Oshinz pulak  :D )

16 comments:

syafawani said...

congrats!! huhu..hah?? perlukah miss Oshinz di dalam n3 nih?keh3..xsesuwai oohhh..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

oit.. pe kejadah ade masuk name oshinz ni? oit.. bayar royalti cepat. kahkah.. congrats eh pointer tu. bleh ah pasni minang cik wani.. eh opsss!!

Mr.P said...

tq2!!
eh..xley ke ltak name ms oshinz tu? xkena ke?
owh lupa seketika nama ms oshinz sinonim dgn bridal gown dan wedding photographer je. :p

mirachantek said...

berat badan saya maintain tau.
heheh

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

well.. kesukaan kot. jap nak pi hasut cik wanie g tempah baju kat rizman ruziani. ahaha. sila sedia-sedia tabung cap ayam ye Mr. P. kehkehkeh. ampun dong!

Mr.P said...

mirachantek:
maintain je x excited sgt.. :P

0sh!Nz d' sen0r!ta:
oit...jgnnnn..dia tu nafsu naga.kang sampai 7 hari persalinan dia tempah..huhu

syafawani said...

wah wah wah~~oihh xmen ah 7 hari..apa barang..keh3..weh oshinz..persalinan untuk sebulan sepurnama la kan kena tempah..muahaha...naga ka dinosaur ka..ai dulik..hoho

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ops silap eja. *rizman ruzaini. ehehe. takpe la. kan ke sayang. cincai kira maaaaa...

mirachantek said...

pernah terfikir tah kenapa berita gembira tak datang bersegi-segi?

Mr.P said...

syafawani:
oit...orang raya pon 2 3 hari je..
igt sambutan peringkat kebangsaan ke hape?

0sh!Nz d' sen0r!ta:
ala xpe..sepasang baju tu ley pakai ulang2..sampai setahun pon i xkesah u!haha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

betul ni u tak kesah eh setakat sepasang baju. ok fine.. cik wani jom kite terjah rizman ruzaini minggu ni gak. ni Mr. P sila take note-sepersalinan baju: 4.5k. siap complete kasut sekali. tak yah pening-pening p dork survey kasut dah naaa.. ehehe. cepat mula kan kempen menabung sehari rm5. keh3.

Mr.P said...

wut??4.5k??oihhh..boley menikah sorang lagi tuhhh..haha!

~~Masha~~ said...

hehe..congratz..gud news in Ramadhan..(",)..

Mr.P said...

thanx masha!
lama menyepi?huhu

dafFodiLs (",) said...

wahh rasa macam da tak lama lagi bleh makan nasi myk pali ngn wani..ngehhh...

oshinz:get ready hokeh!kihkih

Mr.P said...

dafFodiLs:
isk2 cikgu daff ni..blush sy :#D
nak nasik myk?meh sy blanje kat bazar ramadan tasik permaisuri..hehe