03 April 2010

Jurnal Praktikum Minggu 2

Minggu ni agak busy la jugak. Aku pon banyak kelas tak sempat masuk since ada raptai sukan tahunan dan sukaneka. Tapi tak lepak jugak. Aku kena train budak2 gimnastik lagi tiap-tiap hari, kena tolong buat padang, touch-up trek balapan dan set peralatan. Huhu

-------------------------------------------------------
Perhimpunan mingguan sekolah
29/3/2010 (Isnin)
Pagi2 ada perhimpunan. Hari Isnin memang aku tak ada kelas. So pegi skolah pon pkai baju kemeja. Kemeja baru lagi tu. Wanie belikan...hehe. Tapi aku kena relief kelas macam biasa. Wajib. Sekali dapat kelas relief Pendidikan Islam. Kelam kabut dibuatnya. Nasib baik kelas tahun 6. So aku suruh diorang buat ulang kaji untuk UPSR. Apa2 diorang xtau tentang apa2 subjek boley tanya aku. Biasalah, guru versatile..hehe.

30/3/2010 (Selasa)
Pagi2 aku kena mengajar kelas tahun 1. Kelas belakang lak tu. Buat pertama kalinya aku tak dapat control kelas. Memang bersepah. Yang depan aku tengah mengajar pon tak dapat control, tambah pula yang tak pakai baju sukan aku suruh duduk tepi tu. Lintang pukang diorang. Apa yang aku plan dalam lesson note pon tak dapat nak dilaksanakan. Faktor pertama sebab kawalan kelas yang terok, faktor kedua pulak sebab tak cukup alatan. Banyak alatan digunakan untuk raptai sukaneka. Lepas tu nasib baik si Azizi datang cakap Cikgu Asmadi suruh bawak budak2 pegi padang untuk raptai Kejohanan Sukan Tahunan (KOT). Lega aku. Kalo tak kena mengadap diorang setengah jam lagi.

Raptai Kejohanan Sukaneka
31/3/2010 (Rabu)
Hari ni dan hari-hari seterusnya tak perlu mengajar. Sebab jadual full dengan raptai dan sukaneka. Hari ini buat raptai keseragaman untuk sukaneka. Best pulak aku handle budak2 tahap 1 ni main sukaneka. Petang tu pulak aku kena tolong cikgu2 angkat khemah nak pasang kat padang. Balik lewat lagi.

 Bersama Cikgu Asmadi (S/U Sukan SKTSBI)

1/4/2010 (Khamis)
Hari ni buat raptai untuk KOT. Masa persembahan gimnastik aku cukup2 kecewa. Ada ke patut budak2 ni boley berlenggang ja masa persembahan. Tak ada disiplin langsung. Dah train suruh berlari masa angkat alatan dan masa buat formasi pon tak ikut. Silap lupa alatan letak mana lagi. Untuk raptai cubaan kedua aku mintak diorang buat yang terbaik. Kalo puas hati aku janji belanja diorang makan kat kantin. Akhirnya diorang buat dengan perfect. So aku blanja diorang makan. Petang tu pulak aku kena touch up trek balapan bagi lagi terang. Macam biasa. Balik lewat lagi.

2/3/2010 (Jumaat)
Hari ni adalah Kejohanan Sukaneka Tahap 1. Atas permintaan jawantan kuasa sukaneka, diorang nak buat persembahan semasa perasmian. So aku pon buat. Semuanya ok cuma ada sket lagi kena touch up. Tengok la video kat bawah ni.

7 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cikgu cikgu.. nak tanye ni. ape fungsi ombak dalam persembahan td tu? haha.. ade kaitan dengan gimnastik ke? eh.. cup! cikgu takde dlm video pun..

mirachantek said...

bab lari2 dengan gelung tu sungguh la comel.

Mr.P said...

0sh!Nz d' sen0r!ta:
ombak pon salah satu elemen jugak dalam gimnastrada..sama la dgn manipulasi alatan n imbangan pe semua tu.gabung dalam satu persembahan.
cikgu ada kat sebelah khemah VIP.conduct persembahan pkai wisel.
prasan x bunyi wisel?

mirachantek:
lagi comel kalo pkai pom2..haha

~~masha~~ said...

sume boys eh..xde girls ke..kalo de girls lg sweet kot..tp phm le jgak..maybe sbb girls ni ssh nk conduct kn..hehe..wuteva pon ok la..not bad Mr.Palie..hehe..Good job..besh kn jdi cikgu pj ni..hehe..

Mr.P said...

yup..
semua boys..
kl ade girls konpem jd poco2 la..hehe
btw masha tq 4 your support..
doakan pali jd cikgu yg berjaya..hehe

mirachantek said...

pompom itu saya ye,
hoho try la conduct cheer, lbh kurang gak ngn gimnastik nih cuma kena nari2 je.

syafawani said...

uishh..kemsalam kat budak berdua yang dok berdiri tepi tilam tu naaa:)haha..