09 December 2010

Oh! Lelaki

Situasi: melepak di warung/mapley...


Meja 30 dekat luar area2 gelap bawah pokok, remaja umur 17-22:

Ali:          Mat, aku nak kasi motor aku laju aa. Panasss je aku tengok Meon anak Pak Mail tu                      merempit bkan main laju.
Mat:        Ko letak je spoket 33.. Kasi lajak sket.
Ali:          Aku korek enjin terus aa.. Ok tak? Kasi besar sket. Tukar gear racing pulak tu.
Mat:        Ok jugak. Biar menangis si Meon tu.


Meja 15 dekat depan TV, lelaki umur 23-28:

Abu:         Der, apsal? Macam ikan talapia kena goreng je aku tengok.
Khai:        Aku tengah pening ni. Enjin kete aku leaking. Nak cari kedai servis murah2 la tukar                       gasket. Boley cuci head dengan tukar belting skali.
Abu:        Kedai Chong ok. Aritu aku servis drive shaft kete aku kat die. Harga puas ati beb. Eh,                   ko tau tak. Anak tokey kedai Chong tu tukar pakai kete RX8. Perrgh!
Khai:       Sedap kejap je tu. Nanti bila nak maintenance pening kepala la nak cari kedai mana                     boley servis enjin rotary RX8 tu.


Meja 3 dalam ruang kedai, lelaki umur 28-33:

Anep:        Apsal lak ko ni? Muka nak mintak hutang je. Aku tengah kumpul downpayment nak                       keluar Civic sebijik ni.
Ahmad:      Bukan, bini aku ni. Dia ajak aku shopping Midvalley pulak hujung minggu ni.
Anep:         Ko layan je bini ko tu. Bawak je la pegi. Pastu boley la ko cuci mata kat Mid tu.
                  Banyak awek UM.
Ahmad:      Ape ko da gile ke Anep? Kite kat Ipoh bai. Ko bajet KL tu kat belakang umah aku??




ni benda lazim yang diborakkan  bagi lelaki peringkat umur yang sedemikian
motor, kete dan bini...rasanya bini bukan dalam kategori kenderaan? :D



4 comments:

iniialahaku said...

yg umo 50-60 xda ke??sembang blik msjid pkai kpiah..haha..

Mr.P said...

itu blom smpai tahap aku lg nk memahami ape yg diorg borakkn..
agaknye politik kot?

~~Masha~~ said...

ini adelah rekaan semate2 ataupun btul ni?..

... said...

salam..
ipoh, ipoh pun ada yang cuci mata juga.
tu..kat politeknik ungku omar tu, setiap hari,budak2 poli-poli-poli je..satu lorong rumah kat taman cempaka tu, poli-poli-poli. hadoi..
pasar ahad pun, poli-poli-poli-poli-poli-poli.