11 December 2010

Header Untuk Qila



Bulan lepas Ms.W ada tunjukkan satu contest ni. Dia sarankan aku masuk. Ni adalah contest kedua yang aku masuk selepas contest yang dianjurkan oleh Alienelliz. Dua2 adalah contest tentang header. Bila la pulak nak ada kontest karaoke ke, battle of the band ke kat blogspot ni..hehe.

So, untuk Cik Qila kita, aku dah buat satu header yang simple, tetapi dengan sedikit touch up oleh flash sebab berdasarkan pengalaman aku masuk contest Alienelliz tu, keutamaan untuk pemenang diberikan pada header yang ada flash. So berbekalkan sedikit idea dan sejambak motivasi, aku pon buat.

Tapi, mari kita review dulu psal contest tu.

------------------------------------------------
Syarat-syarat nak join Header Untuk Qila ialah seperti berikut:

1. Anda mestilah follower blog ini.
2. Dah nama pun Header untuk Qila so korang kena la buat header untuk Qila.
3. Buat satu entri mengenai segmen ini, bertajuk "Header Untuk Qila".
Letakkan banner dan link kan terus kepada entri ini.
4. Header korang mesti lah menggunakan gambar yang kat atas ni ye.
5. Letakkan banner di side bar blog anda dan link back ke entri ini.
6. Tinggalkan komen di entri ini.

Hadiah :


1 Hadiah Utama : Shawl Gypsy berharga RM25 + Inner berharga RM8
1 Hadiah kedua : Shawl Cotton bernilai RM12
1 Hadiah ketiga : Shawl Chiffon bernilai RM10
2 Hadiah saguhati : Inner bernilai RM8/satu

Sponsored by ;
Eternity Hijjab

Tarikh tutup : 12.12.10

------------------------------------------------

Dan, inilah hasilnya...tadaaaaa


Sila klik gambar untuk lihat flash


Gambar Cik Qila dah di edit sket kasi lebih ayu ala2 model jika diteliti. Bandingkan dengan gambar kat sidebar. Banner ini sesuai dengan warna dan corak untuk layout blog Cik Qila. Ngam2 soi la orang cakap. Hope anda suka.


........Cik Qila siap kelip2 mata lagi dalam flash, tanda dia suka tu! :D

15 comments:

mirachantek said...

i like the colour shes wearing. and you made it brighter - brings out the life. the background is a superb. i like the clouds and the flowery part. macam bawa feel kayangan.

Mr.P said...

owh yeah..
ini mmg made in kayangan punya tema..(bukan made in saudi ye)
flower n retro circles are really my stuff..
btw.tq mira.. :)

mirachantek said...

hahah kalau made in saudi kena ada unta la woi!! hehehehe

qilarazak said...

hai. tau tak i tergelak tngok kenyit2 mata tuu. hahaha.. nti klu letak as header dia akan kelip2 juga kee??

thnks sudi join :P

dafFodiLs (",) said...

syanteq,lps ni buatkan utk ai plak eh...eh ni kah yg ckp terbengka tu???hehe siap jgk akhirnya...

Mr.P said...

qilarazak:
hehe..comel pe kenyit2 tu.
gmbr tu mmg akan berkelip jugak kalo letak kat header blog tu..huhu

ms daff:
yep..ini la yg pd asalnya terbengka tu.tapi berkat kesungguhan siap jugak..
nak jugak satu?pengeras mau adaaa ms daff...hehe :D

makcek bukan nenek said...

shemart gilaaaa !

Mr.P said...

makcek bukan nenek:
hehe..thanx :)

titirara said...

lawa . sbb tu la menang . hehe

Kyra said...

cantik laa :D

Mr.P said...

titirara:
thanx.. :D

kyra:
hehe..ini je yg termampu buat.. :)

iniialahaku said...

weh..buat header kat aku 1..blagak seyh..hahaha

Mr.P said...

iniialahaku:
nk kena pengeras aa..pulut kuning,limau,aym hutan..bwk kemenyan kt tok skali..hehe

athirah said...

nak gak header cmni boleh x? :)

Mr.P said...

buat la give away contest header...pastu bg sy menang eh?hehe