31 March 2011

Ular Comel Boleh Cari Barang Hilang

Haa...mai sini rapat2, dekat2..
Anda ada masalah pelupa?nyanyok?pokok nyoq?selalu hilang ingatan?
Cek bukan nak promote kismis bagi tajam ingatan anda
Tapi cek nak memperkenalkan ular comel yang sangat mujarab




Memperkenalkan Cobra Tag dari Cobra Electronics
Aku ni techy sket, sedang aku baca website faveret aku hothardware.com, aku terjumpa benda alah ni. Sangat kreatif dengan memasukkan teknologi bluetooth/GPS dalam bentuk keychain!
So untuk orang yang selalu lupa letak kunci kat mana tu, tag la keychain ni kat kunci ka, bantal busuk kesayangan atau rambut palsu anda kalo diterbangkan angin. In case benda2 tu hilang, pakai software dalam phone korang untuk cari balik.
(apsal la syarikat mat2 salleh ni selalu one step ahead?)


Kelebihan alat ini :
  • Kecik, comel, orang tak perasan pon benda alah ni
  • Bila kunci yang ditag dan phone korang melebihi jarak tertentu, secara otomatik bunyi alarm yang membuatkan anda melatah (berfungsi macam theft alarm plak)
  • Boleh merekod kedudukan GPS dari semasa ke semasa dan lokasinya dihantar terus ke masuk-kotak email anda, Twitter, Facebook atau SMS
  • Boleh jadi 2-way finder. Kalo phone pulak hilang, tekan je punat kat keychain tu. Otomatik phone anda akan berbunyi.
PERINGATAN!! Tolong jangan tag benda ni kat:
  • Bini anda atau awek anda.. nak cari gado??
  • Phone yang ada software untuk search tag tu.. memang anda bangang la
  • Tag diri sendiri.. yang tu dah tahap buduh sangat



4 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hahaha. tag kat awek eh? memang nak kena talak ke hape?

Mr.P said...

kene talak+tapak kaki...double trouble... :D

Daria said...

huh! kalau en.tunang tau ni, mesti dia nk letak kat aku ni!! matilaaaa....huhuhu....

tapi serius cool....berapa satu harga dia?

Mr.P said...

haha..ltak kat kunci keta en tunang la..
harga da USD59.90..ntah duit malaysia bpe ntah