30 March 2011

Mana Nak Korek Ni Sayang?

Sapa2 yang rasa ada buat atau sedang merancang nak wat blog mendownload lagu2, video2 klip, software pirate dan game percuma tu sila baca entry ni dulu...
Bukan nak bagi korang cuak, tapi sekadar info
Sila baca pastu pi mencangkung dalam jamban pikir masak2...

Sapa penah pakai Limewire sila angkat kening!
(ok..xpayah angkat aku tau lawak aku ni bangang)
Sebenarnya nak habaq mai ni, Limewire ni adalah software P2P download...software file-sharing
Bersepah lagu2, video, sofware dan game share kat situ... ala2 torrent gak la
(tak tau gak torrent tu apa anda memang noob)


Dengan perintah mahkamah Limewire diarahkan membayar saman ganti rugi kepada RIAA
(Recording Industry Association of America... translate sendiri, BI aku gagap sket masa SPM dulu)
Napster dah penah kena dulu...
Nak tau berapa jumlah saman yang perlu dibayar disebabkan menyediakan perkhidmatan mendownload dan menyebarkan hasil kreatif orang lain secara haram?

$ 75 trillion!!

T_T

Walaupun sesetengah hakim mengatakan jumlah itu sangat bongok dan tak logik..
Duit tetap duit der... saman tetap saman!
Skang website depa dah diruntuhkan


Hati2 sebab owner port download dan sekalian downloader ni dapat detect melalui IP address...
Jom kita buat bisness lain macam bukak kelas tusyen, jual karipap atau upah panjat pokok nyoq...


4 comments:

Daria said...

saya buat business chocolate cake....bagus kan? hehehe

Mr.P said...

waaaa...nk tempah la.
sy suke chocolate cake! :D

~~Masha~~ said...

Huwawawawa..takut2..dah le kte ni pen'download' tegar..huhu..penah gak terpk nk buat blog share muvie, sbb dh manyak sgt muvie ni..huhu..xpe la..lupekan saje..simpan buat pekasam lg bgus..btw, jarang pon gune LimeWire..gune Torrent pon jrg..gune IDM sajork..cari link sindri snng..

Mr.P said...

sama la kte sha...
pengguna IDM tegar...
pantang jumpa link2 mediafire...huhu