09 November 2010

Tips-Tips Meniru Semasa Peperiksaan 1



Bahan-bahan:
  • nota kecik (a.k.a. toyol)
  • dewan peperiksaan yang ada tandas berdekatan
  • pengawas peperiksaan yang sudah banyak kali mengantoikan pelajar yang membaca nota di tandas
Modus Operandi:
  1. Sebelum memasuki dewan peperiksaan, simpan nota kecik dengan eloknya di dalam poket seluar, dalam wallet, kotak pensel atau dalam stokin jika dirasakan selamat.
  2. Peperiksaan bermula, anda hanya dibenarkan keluar ke setengah jam kemudian.
  3. Setelah cukup setengah jam, pengawas peperiksaan akan mula berlegar-legar di dalam dewan peperiksaan.
  4. Tunggu sehingga ada pengawas peperiksaan berlalu di barisan anda.
  5. Jika ada, anda dikehendaki untuk berpura-pura tertido.
  6. Pengawas tadi yang perasan anda tertido akan kejutkan anda. Anda perlu berlakon seperti betul2 tertido di hadapannya.
  7. Kemudian pengawas tadi akan menyuruh anda ke tandas untuk membasuh muka.
  8. Jika dia tidak menyuruh, minta kebenarannya untuk ke tandas supaya dapat membasuh muka.
  9. Setelah tiba di tandas, masuk ke dalam jamban dan kunci pintu dengan kemas.
  10. Buka nota kecik tadi yang anda simpan.
  11. Tapi anda baru perasan anda terlupa soalan apa yang ada dalam kertas peperiksaan tadi.
  12. Hantukkan kepala anda pada pintu tandas atau singki beberapa kali untuk meredakan perasaan frust atau marah sebelum memasuki dewan peperiksaan semula.

10 comments:

Anonymous said...

xyah pkai nota, guna je xperia 2...letak nota dlm 2..hehe
~izham~

mirachantek said...

in UIA, we got to bawa our own exam slip. macam SPM la kena ada slip.

so i..uh.... tulis a few notes kat slip tu. cool kan?

mirachantek said...

and yeah, letak notes kat fon. sebab mira senyap2 on fon, sebab fon tu kat dalam pencil case

Mr.P said...

fon susah sbb die ada lampu..
sng kantoi.. :D

~~Masha~~ said...

aipp..cam de pengalaman je..ape la Cekgu Palie ni, ngajor student meniru plak..ish2..

Mr.P said...

sha:
isk..sumpahhh xpnah..hehe
bkan mengajar meniru..
cuma nk ckp ape helah meniru skalipon..tetap xselamat.. :D

magnoliapert said...

Kerja yang sering dilakukan di sekolah DULU! Hahahaha.

Salam perkenalan.

Saya follow blog ini.

http://magnoliapert.blogspot.com/

Mr.P said...

salam...
tq.sy follow kamu kembali ye... :D

Queen F said...

hahaha budak2 spm boleh la guna pakai petua ni.. ngeh3.. :D

NUNU EERA said...

wah.. so detail la..