06 September 2010

Surat Cinta

Memori di SKSU dah hampir 2 minggu berlalu. Tapi sekarang baru nak review surat2 yang aku dapat dari anak2 murid aku. Ada beberapa surat saja yang ingin di review. Nak letak banyak2 kang En Blogspot marah plak penuhkan storage diorang. Dah la tak bayar. Pe pon mari kita baca surat ni (klik untuk besarkan).

Surat 1:


Surat ni dari adik Nur Syahira bt Suhairi. Siap lukis gambar lagi. Dengan hensemnya dia lukis aku ni badan panjang..huhu. Maybe sebab aku pegi skola pakai seluar lowered kot? Hishhh..tak rasanya. Mesej yang sangat jelas. Love you all too Syahira. Nanti kalo cikgu free cikgu pegi sana lagi melawat korang eh? Tapi mesej yang last skali cam pelik sket (gambar paling kanan). Kat situ tertulis  
"Cikgu Fazlie, saya janji akan bacakan Yasin untuk cikgu yang tersayang" -aisehh...da macam orang pasewei da..hehe. 
Anyway thanx!

Surat 2:


Surat ni tak bernama.
"Cikgu Fazlie kami sayang cikgu jangan tinggalkan kami" -owh dear I have to.. 
"Kami harap cikgu panjang umur. Cikgu selalu buat lawak dengan kami dan memimpin kami semua" -ada masa memang aku ni suka bergurau dengan budak2..tapi time serius kita serius..
"Kami semua akan doakan cikgu selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri" -selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma k?
Thanks dear!

Surat 3:


Surat ni pon tak bernama. 
"Cikgu cerita hantu best sampai kawan2 takut, kelakar" -kelas 4 Kenanga la ni, aku memang rapat dengan diorang, selalu cerita hantu time waktu relief tapi ada moral of the story dan sedikit humor la bukan setakat sembang kosong je..  
"Saya sayang cikgu. Cikgu baik seronok sangat" -cikgu pon sayang korang dan seronok sangat masuk kelas korang..  
Thanx ya!

Surat 4:


Surat ni dari adik Nur'ain Karmila dan Nur Sabrina. Tulis kepada Cikgu Fazlie comel yang tak ley blah tu..haha.
"Kenapa Cikgu Fazlie nak pindah cepat kenapa?" -2x kenapa, nampak sangat sedih tu..cikgu bukan pindah, cikgu praktikal ja 2 bulan, cikgu cakap praktikal korang tak tau maksud pulak.. 
"Cikgu jangan ponteng puasa tau!!" -cikgu tak puasa yangyok pon, korang pon kena puasa bagi penuh k? 
"Bye bye Cikgu Fazlie I love you. Thank you" -love u all too.. 
Thanx!

Surat 5:


Surat ni panjang sket. Daripada adik Nur Hazirah dan Afiqah.
"...dan satu lagi saya gembira tengok cikgu Fazlie senyum manis2.." -part senyum tu cam perli je?hehe
"...setahu saya, saya tak pernah jumpa cikgu sebaik ini.." -thanks tapi cikgu2 kat SKSU semua baik2 kan?bukan cikgu saja
"Cikgu kalau cikgu belum kahwin cikgu kahwin la cepat-cepat." -hehehe..(tak terkata2 pulak)
"Cikgu kalau boleh cikgu Fazlie doakan kami pandai, bijak, cerdik, pintar macam cikgu dan sampai darjah enam cikgu doakan" -insyaallah, cikgu doa kamu semua lagi bijak dan berjaya dari cikgu suatu hari nanti
Thanks ya!

9 comments:

mirachantek said...

hamboih,,pic 1 tu siap ada border warna warni ada heart shape lagi! tapi apa kena mngena ngn yasin?

surat 3: TAMATLAH CINTA SAYA? wahhhh gitu!

kenapa budak2 ni cakap pasal kahwin dengan anda? coolio siot siap doa cepat kahwin bagai!




----kenapa semua budak love you? argh ini sangat menghairankan. hahaha
coolnye, kalo mira dah terharu dah

~~Masha~~ said...

hehe..best plak kalo dpt surat2 cmni..mcm dihargai..ade yg bg pezen x..hehe..well..dh abes practical..Selamat Hari Raye Palie..mintak maap kot2 de tersalah pa pe..de rezki, kte jumpe nnti k..:-)

Mr.P said...

mirachantek:
budak2 pmpn..ape lg nk dihias kalo bukan heart shape n bunga2..
surat 3 tu TAMATLAH CERITA SAYA la!
anda ni rabun ke?huhu
kawin tu no komen..ntahhh sy

masha:
pezen xde sbb da pesan awal2 jgn bg..xnk aa sshkn diorg.lgpn pali yg nk kasi pezen kt diorg.
Selamat Hari Raya gk kt masha..pali pon mintak maap kalo de salah silap..ati2 balik kampung tu...

syafawani said...

hehe..gelak ngekek2 baca surat2 comel tuh..heee..wahh da ramai peminat eh..huhu..jeles nih..hihi:p
semoga jadi cikgu yang berwibawa n xgarang yer:) aminnn..

Mr.P said...

hehe..comel la diorg ni.
bdak2 mmg jujur sgt2..
insyaallah..doakn ye?

:: Miss Jajai :: said...

SELAMAT BERSARA CIKGU FAZLIE....
hahaha....terbaek!!!

Mr.P said...

hehe..mcm2 peel..

Daria said...

it's sooo wonderful feeling to be a teacher....i used to feel that b4...the kids are lovely...and sincere..

Mr.P said...

yep..they are lovely and cute.they can never lie..
u used being a teacher?